Inneträd

På söndagspromenaden gick jag förbi torghandeln på Medborgarplatsen. Några ganska sorgliga olivträd stod i en hörna och torghandlaren och jag kom överens om en hundring för ett av dem.
Och inte vet jag hur det kommer att trivas här inne i lägenheten i vinter, men jag tyckte det var värt att chansa.
Man kanske kan spela lite grekisk musik så att det blir gladare?


Kommentarer
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Vilken känsla att ha ett olivträd....jag har skrivit om olivträd under kategorin Europas träd...har ingen egen erfarenhet utan sökte fakta inför inlägget. Lycka till med trädet och grekisk musik gillar den säkert ...eller smäktande italiensk smörsång....eller varför inte opera?

2008-10-20 @ 22:32:06
Postat av: Åsa!

Det kommer säkert att gå alldeles utmärkt! Sedan kommer trädet att förgylla din lott hela sommaren! Min grönfingrade granne (som jag nog nämt förut) har ett olivträd som verkligen är ett TRÄD, det förvarar hon med pelargonerna på vintern.

2008-10-21 @ 00:27:56
URL: http://bitihopdax.blogspot.com
Postat av: Katarina

Slottsträdgårdsmästaren o Åsa!: Jag har lyckats ta död på ett olivträd förut... Men det här är större och det skulle vara roligt om det klarade sig. Opera blir naturligtvis jättebra - kanske en kombination där - jag spelar Andrea Bocelli förstås!

2008-10-21 @ 07:11:44
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Eva

Jättefint, hoppas det övervintrar! Bouzouki varvat med Bocelli tror jag blir kanon.(men var är det där ljusa svala utrymmet när man behöver det?) När jag såg de lackröda äpplena i förra inlägget kom jag att tänka på busken (i en koloniträdgård vi passerade i Tanto) som var översållad med röda julgranskulor, kommer du ihåg den? Vet du vad julgranskulor heter på typ norrbottniska? Jo: "pumlor". Kul va?

2008-10-21 @ 08:26:52
Postat av: Katarina

Eva: Pumlor! Hur fick de till det?

Apropå utrymme - var hemma hos en med inglasad balkong, det var grejer det!

2008-10-21 @ 17:41:39
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Annika W

Det är roligt att läsa din blog med alla fina foton!

Mitt olivträd går på 7:e året och klarar att komma igen varje vår med blommar och få några kart! Det har inte flyttat in än eftersom jag läst att det inte blommar om det inte får en period med regn och kyla, inte minusgrader. Inne står det vid ett fönster utan tillskottsbelysning. Brukar tappa bortåt hälften av bladen trots vattning då och då. Jag tror att det kan må sämre av för mycket vatten. Blommorna doftar gott!!

2008-10-26 @ 17:10:49
Postat av: Katarina

Annika W.: 7 år är fantastiskt! Jag håller tummarna för att mitt träd ska klara sig ända till i vår då det kan få komma ut...

2008-10-26 @ 18:35:16
URL: http://kollitott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0