Blommande gård

Jag har ju tidigare visat sommarblomsplanteringen på min gård - om den kan man tycka olika. Men den återkommande blomningen består av Hortensia och den tycker jag mycket om. På den ena sidan rosa och längs den andra väggen blå.
De blommar länge och sedan är blomställningarna jättevackra långt in på hösten.









Kommentarer
Postat av: Ruben

Vilken härlig blogg du har! Den måste jag titta noggrannare på vid tillfälle. Såg på Slottsträdgårdsmästarens blogg, att du skrev, att Ulf Nordfjell hade gjort en 'trädgård' på Rosendal under Kulturhuvudstadsåret. Vilken var det?? Skulle vara roligt att veta. /Ruben

2008-08-11 @ 07:41:26
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se
Postat av: Åsa!

Så vackert! Jag har precis "snott" sticklingar av vit Hortensia, får se om jag lyckas...

2008-08-11 @ 08:34:22
URL: http://bitihopdax.blogspot.com/
Postat av: Katarina

Ruben: Vad roligt att du hittat hit! Ulf Nordfjells trädgård tror jag hette Cityträdgård eller nåt sånt, och var den här blandningen av trädgård och natur som han gjort på fler ställen ex.vis nu i Wij.

Tror att du kan hitta mer om den i boken "Trädgårdsmöten på Rosendal" som handlar om utställningen och de visningsträdgårdar som gjordes då.

Åsa: Jag har också fått en stickling - vi får väl hålla tummarna och berätta hur det går!

2008-08-11 @ 20:38:00
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Ruben

Var det den som var ganska så inhägnad och innehöll en massa alliumbollar? Från det ena till det andra: det fanns även en annan trädgård på Rosendal, skapad som en fyrkant med "vattengrav" runt om och ett högt torn för klätterväxter. Såg faktiskt den i Enköping för några veckor sedan. Kul återseende!

2008-08-11 @ 20:46:57
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se
Postat av: Katarina

Ja, det kan nog stämma. Kommer ju inte riktigt ihåg, det var ju 10 år sen... eller om det var jätteverbena eller ruta - minns de där höga lila som kändes väldigt nya då. Inhägnad stämmer, nån sorts brädväggar även då. Letade efter katalogen men jag hittade den inte...

2008-08-11 @ 20:57:00
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Ruben

Hittade en bild på nätet. Det stämmer med alliumbollar och rutor, samt björkstammar. Trädgården hette dock "Trädgård och konsthanverk" eller något i den stilen. Tack för hjälpen. Jag tog en del foton på Rosendal under Kulturhuvudstadsåret, så det var kul att veta vem som gjort vilken trädgård. Och nu är ju Ulf Nordfjell i ropet, och då är det ju lite extra kul.

2008-08-11 @ 21:14:13
URL: http://ruben.tradgardsblogg.se
Postat av: Katarina

Ja, björkstammarna minns jag. just det där med naturen i trädgården! Tror att hela utställningen hette Trädgården och konsthantverket. Det är synd att de inte fick vara kvar. Nu odlar man mest grönsaker där. Kvar står en ring med träd som vuxit sig höga. De fanns i en trädgård tillsammans med en vedstapel men just nu minns jag inte vem som gjort den.

2008-08-12 @ 07:14:59
URL: http://kollitott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0