Men hur är det med doften?

Vita hyacinter är väldans vackert tycker jag och har därför köpt flera stycken. Bland annat en "multiflora" som den på bilden, alltså med många stjälkar. Jag tänker försöka spara lökarna och gräva ner i kollitotten sen. Det brukar bli bra, jag har provat förut. De blir glesare och gracilare och inte alls så julknubbiga som de är nu.
Men hur är det med doften på nutida hyacinter? Är alla försedda med svag doft? Jag som minns hur det kunde dofta i hela rummet förr, får stoppa näsan ända in i blomman nuförtiden för att känna någon doft.
Men vackra är de fortfarande.


Kommentarer
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Du kanske håller på att få försämrat luktsinne som jag Katarina? Men jag tycker att det är bra om det skulle vara så att doften från hyacinter dämpas något...hyacinter och liljekonvaljer har för stark doft tycker jag...men de är ljuvligt vackra!

2008-12-29 @ 19:25:41
URL: http://gardener.blogg.se/
Postat av: Katarina

Slottsträdgårdsmästaren: Jag funderade faktiskt på det ett tag, men jag känner ju doft på annat. Men det kanske är nåt pågående...

2008-12-29 @ 20:18:39
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: billan

Helt klart har nutida hyacinter tappat större delen av sin doft, det är endast vissa blå som fortfarande doftar som barndommens hyacinter.

För övrigt är det ofattbart att livsmedelsbutiker och liknade placerar ut dessa både här och där i affären, gärna vid ingången. Stackars allergiker. Även om jag älskar doften tycker jag synd om de som får astmaanfall på kuppen.

Och slottsträdgårdsmästaren: Liljekonvaljens doft är ljuv och minner om forna sommarlov!

2008-12-30 @ 00:01:17
URL: http://auroraborealis-1.blogspot.com
Postat av: Katarina

billan: Kanske man ska köpa sig en blå och testa?

Håller med dig om hyacinterna i livsmedelsaffärerna, det har förundrat mig också. Den blå måste inhandlas efter dagens besök av dotterns pojkvän som mycket riktigt inte klarar av dem.

2008-12-30 @ 09:26:27
URL: http://kollitott.blogg.se/
Postat av: Lilla B

Har köpt flera blå hyacinter till jul. Blomsterhandlaren sa att just de blå har starkast doft. Men aldrig har de varit så doftlösa! Har inga svårigheter att känna dofter så det beror inte på mig. Tokförädlade blommor kallar jag det. De blommar större och maffigare än förr men är nästan helt doftlösa. Till gagn för allergiker så det är väl bra. Men nog skulle jag vilja ha några som nästan bedövar mig.

2008-12-30 @ 10:21:35
URL: http://lillab.blogspot.com
Postat av: Katarina

Lilla B: Kan bara hålla med! De brukar vara märkta har jag sett "svag doft" men någon med stark doft har jag inte sett.

2008-12-30 @ 11:24:02
URL: http://kollitott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0