Äventyr i Gävle

Jaha. Jag som tyckte att det skulle bli så skönt att komma hem och vila, fick istället stanna en dag till i Gävle...
Och eftersom torsdagens arbete skulle starta klockan 7 var det bara att sova kvar. Inte blev väl förkylningen så mycket bättre av att traska på blåsiga gator och leta hotellrum. Det fanns liksom inte plats i härbärgena, till slut fick jag sista lediga rummet på ett litet hotell - rum nummer 13. Jag har bott på många hotell, i många olika prisklasser och det här var nog tyvärr ett av de värre. Lukten av mögel och fukt slog emot mig när jag öppnade dörren - tack och lov att det bara var en natt.
Företaget jag besökte tillhör tillverkningsindustrin om jag säger så - doften som mötte mig när jag steg ur taxin i morse gjorde att jag blev tvungen att skratta. Ibland är det liksom det enda man kan göra...
Onsdagskvällen fick också bli en promenad till på stan (när jag väl checkat in i nummer 13) för att köpa tandborste och lite andra nödvändigheter. Min trogna kattvakt U förbarmade sig över Agnes Katt - som är lite sur nu när jag kommit hem först dagen efter...(Agnes Katt alltså, inte U hoppas jag)
Började leta efter den berömda bocken när jag traskade tillbaka till hotellet och blev så besviken när jag plötsligt fick syn på den. Inte alls på något torg som jag trodde, utan på en gräsyta vid ån. Inte var den så stor och märkvärdig - den såg inte alls ut som på bilder jag sett. Men efter en stund upptäckte jag att det var mellanbocken jag träffat. Några meter längre upp stod den riktiga bocken, med staket runt och brandsläckare vid benen. Jag hade helt missat honom i mörkret, strålkastarna var avstängda och lamporna i hornen likaså. Vet inte om det var nån som glömt tända eller om det är ett sätt att vilseleda pyromanerna. 
Här en bild på mellanbocken, i mörkret gick det inte att få någon bild på den stora tyvärr, för han var verkligen stor och ståtlig!
Nu är jag hemma och det är skönt - men jag tycker att det luktar lite konstigt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0