När du får oväntat besök

Eller oväntat och oväntat, snarare oönskat. Det gäller att vara beredd med såplösningen innan de hinner bli för många. Vecklarfjärilslarven är också på visit tillsammans med bladlössen. Bladen klibbar ihop och det blir små hål i knopparna där de äter sig in. 
Så nu måste rosorna kollas regelbundet och angripna blad plockas bort eller vecklas ut så man kommer åt besökarna. Fast det är ändå att föredra framför rådjur...

image33

.

Kommentarer
Postat av: Slottsträdgårdsmästaren

Ja nu börjar kampen för att få våra rosor att växa och blomma friska hela sommaren och bladlöss går ju trots allt att bekämpa med såpvatten. Lycka till!

2008-06-01 @ 07:47:07
Postat av: Katarina

Slottsträdgårdsmästaren:Tack! Kamraterna på bilden är förhoppningsvis borta nu. Egentligen borde man väl satsa på pioner istället, de är mer bekymmersfria. Men jag tycker väldigt mycket om rosor så det är bara att kämpa på. Ha en fin dag! Det ska ju bli jättevarmt så jag hoppas du inte är i bilen hela tiden.

2008-06-01 @ 07:58:32
Postat av: Annika

Vad kul att hitta till din blogg! Vi delar intresse för livets gröna. Tittar gärna in här fler gånger. Värmlandshälsningar Annika.

2008-06-01 @ 18:06:33
URL: http://tottomolino.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0